I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 28 October 2011

:) nurse


assalamualaikum. . 
hye. .





fuhhh. . ! da 2 minggu aku xupdate blog nie kan. . agak kesibukan la. . yela. . sejak naek blaja nie aku praktikal kan. . agak sibuk jugak la. . sebab jage wad yang agak sibuk. . hehe best.. sebab boleh kutip cross byk2. . tapi dlm nak kejar cross blaja la jugak. . windu jugak dengan budaq2 kelas aku. . 2 bulan best kat wad p ta boleyh nak gelak-gelak n lepak-lepak cam dlu. . ta saba nak abeh posting. . nak jumpa budak2 kelas. . windu tersangat la. . hee
banyak pengalaman  best n ngeri mase kat wad. . jeng2. .
yang lawak nye. . mase 1st day naek je dari cuti. . pegi wad. . sume floor da lupa ade ape. . haha naseb la staf nurs kat situ best. . yang ngeri nye dengar cerita hantu. . n pengalaman call bell bunyi sendiri. . :( bunyi sendiri. . sbab bilik yang bunyi tu ta de pesakit pon. . PCA (personal care asisstant) kate biasa sebab wad tu ta berpenghuni selame 3 bulan. . pergh. . ! meremang bulu roma aku. .  haha so aku ta leyh nak kate ape la kan. . mane2 pon ade je kan. . bak kate cleaner kat wad tu . . kite ta kacau "dye" so dye ta kaco kite. . tu pon da cukup. . betol ta? haha nie baru private hospital. . belom lagi goverment kan. . :) so semoga aku teros tabah la dengan kejayaan nie. . haha ayat ta boleyh blar sungguh la kan. . :) hm . . biasa la yang duduk kat hospital semua sakit kan. . n bukan la tempat yang bersih sangat kan. . so tu perkare biasa la kan. . yang penting sekarang nie aku ade kat rumah. . hee xde banyak gambarr sebab nye malas nak upload..
hah! lupa nak story yang last week aku maen bowling n aku menang. . haha oke la tu dri ta de langsung kan. . haha ade jugak la bakat aku.  abah aku msti la juara kan. . atas kemenangan abah aku. . hadiah rm50. . then abah suruh kami adek bradek bahagi duet tu. . dpt la sowg rm10. . rezeki2. . haha
mase skunk nie ngah layan maharaja lawak mega. . bolh la. . not bad la.. :) so nanti create entry laen plak k. .
selamat membaca yerk.  .!


entry kali nie agak bosan sebab nye ta de gambar & just pendek2 je. . :) nak cover cerita 2 minggummg ta larat la kan. . :)

Saturday, 15 October 2011

spegeti . .!


assalamualaikum . . 
hye. .
sala sejahtera. .
eceh. . ! saje je nak pnjang kan entry kali nie kan. . saje je. .  ye la excited nak gtaw yang hari nie aku ta makan nasi langsung. .  kalau mR Love taw  kopom da kene bebel da. .  ta ley tahan halwa telinga   aku nak dengar. .   grau je taw . hee entry kali nie aku nak cite yang aku masak. . nak taw aku masak ape. . tengok tajuk entry la. .  
first of all aku nak gtaw. . aku kua g tesco Semenyih. . naek bus je taw. . abah keje . . :)  aku teringat yang adek aku sorang tu nak teringin nak makan spageti. . so aku pon beli la barang2. . punya la susah nak cari sos dye. . pengsan aku nak jumpa sebotol sos uh. . da jumpa pon masalah pulak. . ta taw nak pilih yang mane satu pulak. . macam2 masalah. . da pening sangat aku taram je la sos Kimball. . haha jahat ta. . then balik tu teros je aku mula kan operai aku. . memasak la. .aku minat masak. . !selame dalam setengah jam je kowt siap. . tapi ta de gambo ler. . sebab nye excited sampai ta ingat nak amek gambo nye. . haha yang penting sedap. . resepi  ??? rahsia. . haha ta de la. . resepi??
1. hati kene ikhlas. . 
2 . ingat ALLAH. . 
(mesti pelik kan, macam ta de kaitan kan3 ? sbab pe aku ckap macam tu. . sebab bila kite buat sesuatu kerana Allah. .insyaAllah berkat. . :) lagi pon aku penah terbace yang kalo kite makan masakan org xsolat nie hati kite akn ad ttik hitam. . sebab nye org yang ta sembahyang tu blm tntu bersih  *lbh kurang cm uh la*)

lbh kurang macam nie la rupe spageti tu. . :)
 nak kate aku pndai masak tu ta de la sangat kan. . just minat dalam bab masak2 nie. . 
blajar awal2.. :) harap maklum la ye maksud nye . .  hahahahaha
 oke la nie je nak create. .   

assalamualaikum.  . :)

Friday, 14 October 2011

nak balik hostel tapi . .

hye.  .
aku nak balek hostel awl tapi an. . abah ta bagi kate nye buat pe nak balik awal2.. . da la byk brg nak kene kemas. . abah soh balik hari ahad .  . so kene ekot je la. . yela sape lagi nak anta aku g asrama kan. . kalo pegi sendiri lagi la susah. . huhu bukan susah ape. . susah poket . . nanti kering.  ta nak..untung kan kalo blaja dekat2 ng family nie. . every week boleh balek. . pas uh abah lak keje dekat je dgn tempat blaja. . haha senang kan. . korang mesti jeles kan. . so kalo nak senang caari la tempat blaja yang dkat2,  .nanti ta de la nyusahkan orang laen.  . lagi satu kalo sakit demam pon senang. . ta payah nak susah kan org laen. . call je. . da terpacak depan asrama. . jahat kan aku. . haha tu je aku nak create tok entry kali nie. .

Thursday, 13 October 2011

try , try & try !


saje je aku nak test2. . haha yela da de entry y siap de singnature sndri. . haha da mcm2 da aku try wat kat blog aku nie. . thx 4 da all tuto yang aku amek tu. . semoga korg sentiase berjaya dl idop n di murah kan rezeki sebab nye kowg pon xkedekut ilmu tok nak kongsi kan  ilmu2 tentang blogger yang baru cam aku nie la kan. . haha btw thanks a lot k. . totu yang cnteq n mudah tok nak phm..so kalo aku nye blog still berubah2 n xcantik uh phm2 je la ok2. . hee maseh baru lagi dlm dunie mencipta. . haha konon je de basic art. . tapi hampeh je. . hee pape hal pon aku xde la ketinggalan sgt an2. . hee oke. . tu je nak tulis. . hee

hari-hari terakhir cuti. !


hari nie 14/10/2011. .


hari2 terakhir kat rumah nie terasa sedih pulak..eceh. . ! yeke ? boleh la sebab nye aku terfikir , sape nak tolong mama kat rumah. . nak tolong basuh pinggan mangkuk & bekas2 kuih. . cuti2 nie aku la yang ringan tulang nak tolong nye. .yela mama da susah tolong kami adek beradek cari duet lebih untuk kami adik beradik hidup senang nape aku ta boleh tolong benda yang senang kan. . bukan kate adik2 aku yang malas. . tapi dowg pon sibuk dengan kerja dowg jugak. . penat balik sekolah. . nak kene buat keje skola. . so xpe la.  . sementara aku ade kat rumah nie aku tolong la yang mane yang aku termampu la. .  
perancangan untuk pagi nanti pulak? nak tido je bule ta? haha ta de la ingat nak keluar maen bowling dengan adik aku & aku nak ajak kawan2 dye join sekali. . sebab aku ajak kua esok sebab nye. . murah & kompom ta ramai org. .  rimas sebenar nye ramai2 org nie. . maksud aku rimas dok tengok budak2 yang ta tentu arah dok melepak kat tempat public cam uh. . jadi merosak kan pandangan mata. . 
pape pon tunggu esok tu pon kalo jadi la. . 
tadi adek balek ngaji bagi 1 form kat abah . . kate nye ade game bowling 22hb 10 nie. . p kat Kajang je la. . tapi persoalannye ade ke org kat area flat nie nak join benda2 cam tuh. . sebab salu nye benda2 yang ta buat orang sini kenyang susah dowang nak join. . haha tambah pulak kene bayar. . memang kompom la susah. . bab duit nie susah. . biasa lah manusia kan. . haha kalo bagi free ta pandai maen pon teros jadi pandai maen. .  haha  kite tgk pulak reaksi abah. . hah! lupa nak gtaw abah hari nie balek. . sebab abah kate abah kene duty dgn kate laen abah kene keje sabtu nie. .  kesian kan. . ta pe la. . sebab nye abah balik bukan dgn tangan kosong taw. . kFc. .seminggu ta taw bape kali makan kFc tuh. . naek jemu da. .  oke. .oke. . back too kite punya cite . . abah kate abah nak join. . sebab nye murah & gpon abah memang kaki bowling. . haha . .

form tu lbeyh kurang cam nie la. . ::

  BORANG PENYERTAAN PERTANDINGAN TENPIN BOWLING WI FASA 6, BDR. TASIK KESUMA

Tarikh : 22 OCT  2011(tulisan blur + buruk kat form tu.) 
MASA : 8.00 malam 
TEMPAT : AMPANG BOWL METRO POINT,KAJANG .( ampang la sgt.)

SYARAT-SYARAT PERTANDINGAN

1. Pertandingan adalah diadili secara individu.
2.Umur peserta hendaklah 18tahun ke atas (aku boleh) .Bayaran setiap pemain sebanyak RM20 seorang. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 0kt0ber 2011.
3. pemenang akan mengikut jumlah kejatuhan pin terbanyak, hadiah akan di beri dari peserta pertama hingga ketiga dan 7 hadiah saguhati. Setiap pemain di kehendaki bermain 2 pusingan permainan , kasut dan bola akan disediakan (kai adik beradik gelak.ph2 la kan) . sila bawa stokin sendiri.
4 .setiap keputusan adalah muktamad dan sebarang bantahan tidak kan dilayan , pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab terhadap apa-apa kecederaan yang berlaku semasa pertandingan di jalankan.
5. Terbua kepada ahli dan bukan ahli WI (lelaki & perempuan)

Wednesday, 12 October 2011

rindu kamu banget . .!


semalam ta mesej langsung dengan kamo. .rindu nye. . ! 
 cinta saya kat awak. . tadi awak hantar RQ kat saya. . awak text saya kata I LOVE YOU. . saya pon LOVE YOU jugak. . ILYSM laa syunk. . hee   kesian kan. . bukan selalu kan dapat rindu macam nie kan. . saba ye. . nanti da same2 top up kite mesej ye. . Kaos Licca kamu ta mesej nie jangan nak noty2 taw kat sane. .  awak noty siap awk. . ta nak kawan baru taw. . Kaos Licca *cm budak2 kan* saya rindu boleh tengok teddy n pelok teddy awak bagi. . awak ade .?? ta de kan. . memang saje ta nak bagi. . jangan marah nanti kene jual baru taw. . tapi kan teddy tetap ta boleyh lepas windu macam saya lepas rindu kat kamo larh. . huhu    sedeyh la. . nanti saya da balek kolej lagi susah kan nak jumpa kamu. .  tapi ta pe kita nak belaja kan. .  rindu kejap je kan. . banyak2 la doa bia cepat jodoh kita. . eceh !  excited pulak saya. . haha yela. . cepat kumpul duit banyak2 taw. . nanti teros je masok minang saya. . :)  . . haha ta de la joke je. . capai cita-cita dulu kan. .  oke la. . yang penting pesanan saya buat kamo jangan noty2 taw. . 

Kaos Licca lagu untuk kamu. . 
"YA Sudahlah”
B:
Ketika mimpimu yang begitu indah,
tak pernah terwujud..ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai..ya sudahlah (hhmm)
*reff:
Apapun yang terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything’s gonna be OKAY
Santoz:
yo..Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita,cinta dan harapan
Lezz:
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu,jalan selalu ada
titz:
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu..ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang
B:
Saat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat..ya sudahlah
yeeah..dengar ku bernyanyi..lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..semua ini belum berahir
back to *reff
F2B:
satukan langkah..langkah yang beriring!
genggam hati, rangkul emosi!
B:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita
F2B:
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta..across da sea
B:
peluklah diriku..terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)
F2B:
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yang menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau..(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.(untuk satu cinta)
satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu..untuk yang ditunggu
Bahagia..Hingga ujung waktu.
back to *reff 2x

buat maybank card. . !

assalamualaikum. .hye. . 

hari nie aku teman mama pegi keluar kan money,money & money  . .dah alang-alang pegi bank tu aku     . .sebelom pegi tu kene la settle kan keje . . sebab nye kalo buat lepas balik memang kompom la ta buat kan. .da penat. .basuh  & jemur baju . .  then baru la boleh pegi jalan-jalan mane-mane je kan. . hehe kan tepat sangkaan aku yang bukan buat kad semata-mata nak amek duet je. . nak buat kad maybank baru. . haha ngada. . duet ta de pon. . saje nak tambah koleksi kad bank dalam purse. . haha  ta de la saje je nak memudahkan urusan. .bukak akaun yang senang dapat mesin ATM & ramai yang guna. . nasib yang keja kat maybank tu peramah. . so ta de la bosan sangat sebab nye sue peramah. . hee da lame da ta pegi situ. . da banyak perubahan. . pekerja dowg pon da de uniform sndri. . boleh la. . haha kutuk orang bukan maen lagi kan. . terok betol aku nie kan. . haha erm. . da balek tu bodek mama pekene bihun sup pulak. . haha pergh. . ! kenyang gler. . da kenyang2 jugak. . solat asar pon ta buat lagi. .  nasib ta malas. . layan tV dulu. . baru solat. . bagus ta ? anak sape tah tu. . haha alhamdulillah . . sakit aku da kurang dah. .

Monday, 10 October 2011

hari yang kurang baek

assalamualaiku n salam sejahtera 

dah petang dah. . kejap je. .tadi rase cam bru je create entry baru. .  hurm. .hari nie aku tdo ta sampai 6 jam p0n. .sedeyh kan. .haha subuh pagi tadi aku nak solat. .p nak rukuk n sujud sakit sangat perot aku nie. . sakit dye tuhan je yang taw. .  sakit sesgt taw. . mesti nak taw kan pe yang sakit sangat tu. . ade cam bisul. .pedih sesangat. . benda alah tu cam agak terbakar sikit. . ta taw la . .mama kate kalo labat pecah takot nanti pakai uniform kene kat baju je. . argh ..! ta suke. . ! sakit tahu. . ! huhu hm. .  pas s0lat aku kemas umah sikit. . nak tido xngantok lagi an. .erm, pas uh yang besh nye tgk MHI pagi td. . tajuk depan cam kuang ajar je. . !


ta taw ape nak jadi sekarang la. .anak sendri pon boleyh di jual kat orang laen. . kalo mak cm nie nak kate mak ape er. .? hm. .ntah la. . dunie akhir zaman. . 

CHUKAI: Bukan saja tergamak ‘menjual’ empat daripada tujuh anaknya kepada keluarga lain untuk dijaga, seorang wanita yang terdesak mendapatkan sumber kewangan selepas berpisah dengan suaminya kira-kira empat tahun lalu, tergamak memperdagangkan tubuhnya bagi mendapatkan wang untuk menyara keluarganya.
Sumber berkata, lebih menyedihkan apabila ibu tunggal berusia 37 tahun terbabit yang turut menagih pelbagai jenis dadah bertindak keterlaluan apabila menurunkan ilmu dan pengalamannya menjual tubuh kepada anak gadisnya yang berusia 16 tahun.
“Selain mengajar anak perempuannya menjual tubuh, wanita terbabit menjadikan gadis itu yang berhenti sekolah ketika di tingkatan satu sebagai rakan penagih apabila mereka melepaskan gian dadah bersama ketika di rumah.

“Sebagai jalan mudah mendapatkan bekalan dadah, dua beranak terbabit menerima bahan terlarang itu sebagai menggantikan bayaran perkhidmatan seks ketika bersama pasangan masing-masing,” kata sumber itu.

Kegiatan dua beranak terbabit terbongkar apabila rumah mereka diserbu sepasukan anggota polis yang menjalankan Ops Tapis di Kampung Dusun Nyior, dekat sini, hujung minggu lalu.

Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah, Asisten Superintendan Hamzah Awang Dollah, berkata serbuan ke atas kediaman milik wanita itu di Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) Dusun Nyior dilakukan pada jam 2 petang.

nie dah xboleyh nak kate salah kengkawan. . tapi mak sendiri yang ajar buat camtu. . HAISH! ntah la. . takot. . .

sebelom tidur






salam Pictures, Images and Photos



Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara,iaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an.
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir.
3. Sebelum para muslim meredhai kamu.
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umrah.

Bertanya Aisyah : "Ya Rasulullah, bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara dalam satu ketika?"

Rasulullah tersenyum dan bersabda :

"Jika engkau hendak tidur, bacalah :

1. Al Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.
2. Membaca selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat.
3. Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai kamu.
4. Dan,perbanyaklah bertasbih,bertahmid,bertahlil,bertakbir maka seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah.

Sebelum kita semua menutup mata ketika hendak tidur, amalkanlah empat perkara diatas, disamping selalu memaafkan orang-orang sekeliling kita. Walaupun mereka tidak meminta maaf dari kamu, sesungguhnya memaafkan orang lain itu mampu melapangkan dada. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yangmengajarnya meskipun dia sudah mati.

mase buhsan . . !

assalammualaikum. .
bosan la malam nie. . ta taw nak buat ape. . so ape ya ptt saya lakukan ???blurr jap  :) nak update blog pon ta ade idea la. .Mashimaro . . ha. . ! de idea2. . nak bagi tahu yang jumaat lepas keluar lagi. . jumpa yang tersayang . .  awak balik kampung hari rabu tu sebab atok kesayangan awak bru je meninggal dunie. . salam takziah yerk. .! sorry . .ta dapat nak follow ye. .
hari jumaat tu kite tgk movie Libas an. .yang best nye dala panggung tu cua ade 4 orang je. . awak kate ta penah tengok movie yang just ade bape orng je kan. . haha tu buat kali dua saya tengok movie ta ramai orang. .erm. .biasa la tuh kalau da tengok mase hari bekerja ..tengok pulak mase pagi2. .memang ta de orang la kan. .   kite karoke plak. .  tu maybe hari last kite jumpa buat sementara waktu nie. .sebab nye nanti saya dah start study susah da nak jumpa kan. .awak pon dah start sibuk dengan awak punya final exam semester 3 kan. .mesej pon nak kene kurang kan. .   sae2 nak study an. . so mmase saya cuti nie la mood saya sentiasa baek. .nanti kalo dah start tekanan melanda kamo pon saya hantam jugak. .s0 be careful la. .haha  sebut pasal study nie teringat kat meber2 kolej. .rase windu la plak saya dengan dowang semua. . rase nak balek je sekarang.  yang best nye , aku ingat aku je rase lae cuti tapi raai adeq2 aku yang inbox tanya betol ke tarikh next week suppose balek kolej. .seua nye takot salah date. .eceh! padahal aku pon same je cam dowang. . nanti naek je holiday nie teros je masok wad. .rase takot pon ade jugak. .pelik2 je an. . . mate dah makin kuyu dah nie. .menanda kan saya perlu melelapkan mata dulu. . daaaa nanti ade ase saya update lagi yerk blog nie. .

p/s :: lagipun blog nie tgh nak upgrade cket atas bantuan my sis (http://syierajasmin.blogspot.co) *kalau xsilap la* before start my study at kolej. .because nanti balek kolej i have no time to create my blog. . ! eceh .! speaking konon. .ntah btol ke ta gramar and ayat tu. .haha lantak la. .  mownink semua nye. . !