I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 28 November 2011

♫ h0LidAy ♫

assalamualaikum. .

hye. . entry kali nak habaq mai kat angpa. . yang cuti awal muharam 1433H tahon nie aku balek kampung. .(bukan dalam perancangan) kami balik kampung Pulau Pinang. . sebab aku balik. . nenek aku sakit. . kate nye demam & ta nak makan 3 hari. . tu yang buat kan abah aku nak jugak balik. . so kami balik hari sabtu pagi dalam pukul 10 pagi. . masa balik jalan sesak killer. . ta suke betol . .



singgah makan kat R&R Sungai Perak. .



haha . . da kenyang tuh teros j gerak ke penang. . kejap hujan kejap ta. . tp yang paling penting. . benda yang aku suke sangat tengok. . trak 3tan & kete kebal . . banyak giler kowt. . sepanjang perjalanan dari Rawang sampai ke Perak. . suke3. . tengok je. . ta de lebih2 oke. . :D erm, tapi yang naek kete kebal tuh larh paling best.  .cormfirm basah lencun mase hujan lebih-lebih lagi lebat sangat. . kesian sangat. . ! abah kate dorang ade operasi. . tapi ta tahu la plak lebih-lebih kan. . malas nak amek tahu. .



sampai kat rumah tok pukul 4 . . memasak & rehat kan badan. . tido. . perancangan esok nye pulak nak ke Kedah negeri jelapang padi kan. .  :D



pepagi lagi da bangun bagi tok makan & suap kan ubat. . wah . ! da terasa macam kat wad da. . haha then makcik n maksu pegi kenduri rumah sedara . . kami ta pegi pon. . lepas balik dari kenduri kami nak pegi Kedah pulak.  . nak pegi lawat cousin aku kat Maahad Tahfiz. . (lupa da pe name tmpat tuh. ) haha lame betol nak sampai. . nak dekat 2 jam jugak la. . ta tahan da dok lelame dalam kereta. . :(  tapi sebelom tuh kami singgah Pekan Rabu, Alor Star. .





unik kan reka bentuk dye. . haha



nie lagi 1 kisah. . aku mase nak pegi kat kereta. . aku boleh jatuh kat betol2 depan tangga bergerak nie. . semata-mata nak kejar cousin aku yang paling kecik tuh . . gara-gara takot dia tersepit. .  aku pulak yang jatuh. . dengan muka ta malu nye buat ta tahu je pon. . :D nasib negeri orang . . so ta kan jumpa da orang2 kat situ. . haha tp seluar aku kat lutut agak koyak sikit. . yang paling penting,lutut aku paling sakit.  . tp redha je la. . haha

lepas tuh baru pegi Maahad Tahfiz Al-Munir ,Kedah. .sampai je kat sane cousin aku teros je lari kat paksu then ngis. . kesian aku tengok dye. . aku pon nak ngis gak p tahan je kan. . aku dok jaoh je dri dye. . lpas dye da ok sikit baru la pegi tego dye. . kesian kat dye. . dye dok kat situ pon tok ebaikan dye jugak. . mase aku create entry nie pon rase nak ngis jugak. . sebab teringat kat dye.  selalu nye dye ade je mase kami balik kampung. . tapi searang da sunyi da dye ta de. . sekali pun dye cuti kejap je. . ta pe la. . mudah-mudahan dye berubah la.. :D ta sanggup aku nak tengok dy macam tuh lagi. .
lepas tuh kami g umah mak long belah tok wan . . huhu dye nges tgk abah. . nak long rapat ngan abah. . macam2 dye ngadu ng abah. . maklong kate lapang dada tengok abah. . alhamdulillah. .pegi melawat dye baru pas excident moto. . terok jugak .. kejap je kat rumah mak long. . pegi makan kat penanti pulak. . pak cik belanja. . haha total RM160 ++. .

balik BERANANG. .
macam biasa. . bangun pepagi bagi tok makan nasi & ubat. . kebetulan ubat pon da abeh. . ;) then kemas2 barang nak balik. . mase nak balik tuh tok nges. . aku ta suke tengok orang nges. . nanti aku pon nges jugak. . ta suke. . teros balik. . :)

smoga mereka teros sihat & bahagia. . :)

Thursday, 24 November 2011

(。◕‿◕。) yeah. .!

ASSALAMUALAIKUM. .  
SALAM SEJAHTERA SEMUA. .

.• °ღ • 


FILEM yg ditunggu-2 bulan ni..

Filem : FINAL EXAM SEM 1 .
Genre : SERAM
Tarikh tayangan : 15 NOVEMBER 2011 (SELASA)
Penerbit filem : PICOMS
Tiket : FREE (SEM SATU sahaja)
Arahan : PENGAWAS PEPERIKSAAN
Tempat tayangan : PICOMS

GUD LUCK TO ALL SEM ONE :)

nmpk ta ape yang aku papar kan kat atas uh?  mula2 cm aku ckp la. . seram seejok meyh . . haha tapi detik sejarah yang kami warga sem 1 nanty kan berlaku pada date 23/11/11 pada jam 1100 selamat menyelesaikan paper final exam foundamental of nursing (FON) @ prinsip & praktis kejururawatan . . syukur Alhamdulillah. . penanti result yang bakal tiba 2 minggu bakal mendatang pon saat yang amat2 mendebarkan. . semoga semua berjalan dengan lancar & di permudahan segala urusan oleh Allah. . haha 
semoga usaha yang kami sem 1 lakukan dapat la ganjaran yang setimpal. . hope kejayaan milik bersama. .  semoga hati lecture akan lembut mase cheeck paper kami. . amin. .
lepas je habis exam kami all sem 1 ade perjumpaan dengan mak kami. . iaitu Madam Azura . . lepas taklimat selama 2 jam. . kami di lepas kan untuk bercuti. . horeyyyy . !  saat yang di nanti kan. . home sweet home. .tapi kali niee aku balek sendiri nak bus. . best. . !dapat balk awal. jumpa mama. . windu sangat. . haha sampai kat umah dalam pukul 5 ptg. . sampai je tros je masak. . sampai mama cakap "duduk la dulu,masak tu nanti" haha. . p xcited nak masak + lapar =  

✿ cuti 12 hari. 

✿ keluar dating dgn mR syieda.

✿ lepak at air terjun.

✿ berdegup naek sem 2.

✿ awal muharam (27/11/11)

✿ good luck. . !

✿ moga result masing2 gempak. . !


Friday, 18 November 2011

exam week. . !

assalamualaikum. .
hye. .

nie final exam buat aku & students picoms sem 1. . sume gementar seyh. . ! haha mane ta nye. . da last2 bru nak study. . tp alhamdulillah. . aku ade kawan2 yang sentiase ada mase aku susah n snang.  . kteowang same2 study. . best kan.


                                     
.then kol 3 pago aku bangon tok study lagi. . pergh. . ! 1st time aku struggle cm nie. . ta penah cm nie. . p aku bangga . . at least aku ]da de perubahan dari mas dulu. . :) aku ta nak kejadian yang same jadi lagi.  bia je la pape masalah yang melanda yang penting sekarang nie aku nak study. . :)


                                                                                                          mase masok exam uh tawakal je la. . . .usaha da de kan. . so tawakal kan. . hm, pas uh kite redha je la. . hee




                                                             
naseb ada soklan MCQ. . taw ta MCQ uh ape? haha ade jugak yang students ta taw. . kalo yang taw uh tahniah la coz de extra knowledge. . :) MCQ uh Multiple Choice Question. . haha da taw kan. .
tapi easy question pon de jugak . . alhamdulillah . . boleh la buat jugak. . :)  


then...


pas je abeh exam sume owang bekumpol kecoh2 kat bawah uh tengok result . . rupe nye result interview baitulmal. . aku gagal . .ta pe. . mybe Allah nak bagi rezeki lebih kat aku n kengkawan laen yang gagal uh. . . sebab kegagalan kami adalah LHK  (lebih had kifayah) . . mampu sgt ke ?gaji 5k je pon. . bukan tu je. . kotmitmen byk kowt. . xpe la.  .  redha je la. .

Friday, 11 November 2011

best , best . !

assalamualaikum. .
hohohoho . .
minggu nak update entry yang last wee nye. . sebab ta d mase yang cukup nak update. . minggu praktik sibuk. . gpon lappy ta bawak skali pegi kolej.  malas. . :) takot. . tapi bukan tu nak cit. . nak cakap minggu lepas raya haji . .mR syieda dtg umah. . with junior2. .:) suka tengok dowang makan . .selera je. . pas tu dowang ajak pegi sungai tekala. . tapi ta pegi coz abah ajak kua. . :)
tapi keluar agak lambat sikitla. . pegi Giant baru kat ampang. . jumpa Linda Onn. . tapi ta bergambar. . dye rasmi kan restoran dye kot. . kami makan kat kedai makan dye. . ta de la sedap mane pon. ..tapi harge mahal kwt. . ! haha lepas je makan pegi lak ICT . .bnd yang ta di rancang. . ramai giler orang kat sane . . :) sekarang da makin meriah da. . da ade funfair.  .:) haha tapi penat . . haha

jom tengok picture k . .

nie nak test camera. . comot kan yang hujung kai tudung maroon uh. . :)


saje suke nak interframe. . 





cantek ta gambar nie. . 
 then balek dalam keadaan yang tersangat penat. . 
 keesokn hari nye pulak. .  kami pegi mandi kat sungai tekala pulak. . best kowt tengok adik-adik aku mandi. . ta cya air terjun dye best. . moh kite tengok picture. . nanti kowg nilai sendii k. . haha  kompom jeles la kalo kowang tengok . .


amacam best ta ?  nanti mari la ramai-ramai. . hee


nie adik aku ngah mandi. . pergh. . mase nie jeles kowt. . tapi sabo je la. . 


seronok an budak-budak mandi. . kan best kalau dapat mandi macam dowang. . 

nie je yang dapat nak upload. . yang laen uh ta leyh. . sebab banyak gambar mandi je. . eceh. . ! ta de la. 

mase uh nak teros je anta aku. . tapi mase on the way uh singgah pulak kat kolam air panas Dusun Tua ,Hulu Langat . . best. . kuasa Allah. .  
moh kite tengok lak kat kolam air panas. . 


mase nie tahan je tangan . . nak posing punya pasal la kate an. . haha 
terok kan. . 

 
 nie la rupe kolam nye. . ta de la besar mane. . 

ok la nie je nak stoy dalam enty kali nie . hee nak update last week ta de mas. . so claim this wek la kan. . 

yang pasti isnin nie saya bercuti. . :)






Friday, 4 November 2011

jangan kutuk oke. .!

assalamualaikum. . 
hye. . 

entry kali nie scha nak bagitaw kowg yang scha ta suka orang kutok-kutok orang yang keja aska. . ee. . ! kenapa. .? bangga sangat ke dengan lelaki yang keje kilang dengan bisnes ? please la. . bukan nak back up coz mR sYieDa army taw. . scha marah sangat sebab scha yang rase & lalui dari scha kecik sampai besar  taw. .scha taw macam mane. . yang cakap macam-macam pasal kerja army nie ta elok la. .pape la. . what ever la. . scha ta suke dengar paham ta ? bile tanya nape ta suka laki army. . jawapan yang sama. . tolong la update sikit otak kowang yang da karat dengan pengaruh-pengaruh kat televisyen tu. . ta semua nye betol . .
antara jawapan bile tanya nape ta suke ::
- kalo masok hutan nanti tinggal isteri lame-lame. .
- laki army nie gatal.
- suke kawen ramai.

tu yang selalu sangat dengar. . yang scha panas n berdesing telinga nie dengar. .
"lebih baek laki kerja kilang , boleh jumpa hari-hari. ."
tapi tu pemikiran orang kampung. . yang ta up to date. . mintak maaf k. . scha pon mulut boleh tahan an. . ape lagi. . scha bidas la balik. . " ta semua orang same. hati masing-masing" 
suka hati la nak fall in love dengan sape pon. .maybe pendapat orang TUA. . 
sorry. . !
kerja aska nie mulia taw. . walaupon la. .   
yela kalo ta de dowang sape nak jage keselamatan negara. . 
pape la. . hope sape yang cakap tu nanti jangan nak sibuk lak meenjaja cari laki aska taw. . karang umpama "ludah jilat semula la kan" 
semoga awak bahagia oke. . 
pape pon sayang tetap dengan pendirian saya sayang mR syieda army.   
(tetiba je kan. . )