I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 28 November 2011

♫ h0LidAy ♫

assalamualaikum. .

hye. . entry kali nak habaq mai kat angpa. . yang cuti awal muharam 1433H tahon nie aku balek kampung. .(bukan dalam perancangan) kami balik kampung Pulau Pinang. . sebab aku balik. . nenek aku sakit. . kate nye demam & ta nak makan 3 hari. . tu yang buat kan abah aku nak jugak balik. . so kami balik hari sabtu pagi dalam pukul 10 pagi. . masa balik jalan sesak killer. . ta suke betol . .



singgah makan kat R&R Sungai Perak. .



haha . . da kenyang tuh teros j gerak ke penang. . kejap hujan kejap ta. . tp yang paling penting. . benda yang aku suke sangat tengok. . trak 3tan & kete kebal . . banyak giler kowt. . sepanjang perjalanan dari Rawang sampai ke Perak. . suke3. . tengok je. . ta de lebih2 oke. . :D erm, tapi yang naek kete kebal tuh larh paling best.  .cormfirm basah lencun mase hujan lebih-lebih lagi lebat sangat. . kesian sangat. . ! abah kate dorang ade operasi. . tapi ta tahu la plak lebih-lebih kan. . malas nak amek tahu. .



sampai kat rumah tok pukul 4 . . memasak & rehat kan badan. . tido. . perancangan esok nye pulak nak ke Kedah negeri jelapang padi kan. .  :D



pepagi lagi da bangun bagi tok makan & suap kan ubat. . wah . ! da terasa macam kat wad da. . haha then makcik n maksu pegi kenduri rumah sedara . . kami ta pegi pon. . lepas balik dari kenduri kami nak pegi Kedah pulak.  . nak pegi lawat cousin aku kat Maahad Tahfiz. . (lupa da pe name tmpat tuh. ) haha lame betol nak sampai. . nak dekat 2 jam jugak la. . ta tahan da dok lelame dalam kereta. . :(  tapi sebelom tuh kami singgah Pekan Rabu, Alor Star. .





unik kan reka bentuk dye. . haha



nie lagi 1 kisah. . aku mase nak pegi kat kereta. . aku boleh jatuh kat betol2 depan tangga bergerak nie. . semata-mata nak kejar cousin aku yang paling kecik tuh . . gara-gara takot dia tersepit. .  aku pulak yang jatuh. . dengan muka ta malu nye buat ta tahu je pon. . :D nasib negeri orang . . so ta kan jumpa da orang2 kat situ. . haha tp seluar aku kat lutut agak koyak sikit. . yang paling penting,lutut aku paling sakit.  . tp redha je la. . haha

lepas tuh baru pegi Maahad Tahfiz Al-Munir ,Kedah. .sampai je kat sane cousin aku teros je lari kat paksu then ngis. . kesian aku tengok dye. . aku pon nak ngis gak p tahan je kan. . aku dok jaoh je dri dye. . lpas dye da ok sikit baru la pegi tego dye. . kesian kat dye. . dye dok kat situ pon tok ebaikan dye jugak. . mase aku create entry nie pon rase nak ngis jugak. . sebab teringat kat dye.  selalu nye dye ade je mase kami balik kampung. . tapi searang da sunyi da dye ta de. . sekali pun dye cuti kejap je. . ta pe la. . mudah-mudahan dye berubah la.. :D ta sanggup aku nak tengok dy macam tuh lagi. .
lepas tuh kami g umah mak long belah tok wan . . huhu dye nges tgk abah. . nak long rapat ngan abah. . macam2 dye ngadu ng abah. . maklong kate lapang dada tengok abah. . alhamdulillah. .pegi melawat dye baru pas excident moto. . terok jugak .. kejap je kat rumah mak long. . pegi makan kat penanti pulak. . pak cik belanja. . haha total RM160 ++. .

balik BERANANG. .
macam biasa. . bangun pepagi bagi tok makan nasi & ubat. . kebetulan ubat pon da abeh. . ;) then kemas2 barang nak balik. . mase nak balik tuh tok nges. . aku ta suke tengok orang nges. . nanti aku pon nges jugak. . ta suke. . teros balik. . :)

smoga mereka teros sihat & bahagia. . :)

2 comments:

  1. k.linda pn rasa iwan dh byk brubah stat msok maahad tu...xda la prangai liar cm dlu....msok je waktu smbyg, cpt2 p smyg...alhamdulillah...moga dia tros consistent...=)

    ReplyDelete

hye ! dah bace sila lah tinggal komen yep . !