I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 30 December 2011

ombak rindu. !


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


wahai hati. . !

 
hye. . 
salam akhir tahun. . salam awal tahun. .
31/12/2011
tarikh keramat yang ta akan aku lupa kan. . 

awak dan saya . . no relationship lagi. . 
itu adalah KENYATAAN. .! 
terima la wahai hati yang lara. . 
 
bertahan la wahai air mata. . jangan kau jatuh mencecah bumi. . 
biar kan semua nya tinggal kngan. . 
SEMUANYA. . ! 
setiap ape yang ade disekeliling nie ade name awak. . 
tapi saya gagah jugak untuk tgk. . 
sebab saya tahu itu 1 ujian dri YANG MAHA ESA. . 

andai air mata tu boleh bawak sekali kenangan kite pergi. . 
saya akan menangis sepuas hati. . 
agar semua nya hilang dengan air mata tu. . 

ape yang awak bagi,
saya cuba ta akan tengok 0 bukak. . 
sebab saya ta nak ingat saat bahagia mase dengan awak. . 
saya ta nak ingat. . 
saya ta barang yang awak rosak. . 
sebab benda tu berharga sangat. . 
saya penah terfikir..
kalo kite da ta de pape relation..
saya nak pulang kan smua balik kat awak. . 
tapi awak cakap awak ta nak. . 
ta pe. . bia saya simpan untuk awak k. . saya simpan leklok dalam almari dengan novel-novel yang penah awak beli kan untuk saya. . banyak sangat kan. . novel yang penah awak beli & pilih semua nya best sangat. . 
terima kasih sebab jadi kan terlalu manja kan. . 
dengan sebab tu saya jadi cam nie.. 
seorang yang ta pandai nak hargai orang lain. . 
maaf. . 
saya ta kata saya blame kan awak. . 
salah saya jugak. . 



awak ingat ta lagu ni? 
suke dengar awk nyanyi. . 
lepas nie da ta de orang nak nyanyi kan untuk saya . . 
saya kene nyanyi sorang-sorang. . 

cinta kita yang tersimpul rapi da terlerai. . 
ta kan ade orang laen dalam hati saya selain awak lepas nie. . 
tapi Perancangan Allah lebih baek. . 
semua Allah da tentu kan. . 

jadi la insan yang berguna untuk orang lain. . 
awak khalifah Allah . . 

salam sayang buat awak. . 


cinta muka buku. . 

Friday, 23 December 2011

syukur ALHAMDULILLAH. .


bismillahhirahmanirahim. . 

salam sejahtera. . 
semoga harinie lebih baik dari semalam. . 
dah lame kan jejari nie ta menari atas keyboard lappy nie. . 
sebab nye sibuk sesangat dengan assignmnt + presentation. . 
walaupon sem2 nie semester yang pendek..
tapi nie la dugaan nye. . 
menimbon kerja. . 
tapi alhamdulillah. . 
aku dapat lakukan dengan baik. . 
kerja berkumpulan. . 
senang bekerja dengan dowang sebab aku soh wat dowang wat je. . 
hee. . 


kerjasama. . yela. .  
mulut aku kan semua gerun. . 
hek8
tapi yang terbaik nye. . 
belom sempat pengajian islam siap. . 
lect bagi pulak asgmnt SOSIOLOGI. . 
aku choose kaum iban. . 
yeah. . !
dua-dua presentation aku da siap kan. .  
yang kaum iban tu aku dengan sorang lagi. . 
tapi ta pe. . 
aku yang pilih kan.  . 
yang best group kami paling terbaeekk. . !
ta kene banyak tanya. . 
alhamdulilah. . aku present pon ta cakap laju-laju..
macam present pengajian Islam hari tu.. 


thank jugak buat sis monica yang membantu kami tok siap kan tugasan last minute . . 
alhamdulillah syukur ke hadrat Allah sebab mempermudahkan segala urusan kehidupan kami. . 
syukur. . 
seemoga keputusan yang terbaik. . ta de manusia sempurna dalam dunia nie. . 
:)

Saturday, 10 December 2011

dugaan .


BISMILLAHIRAHMANIRAHIM. . 


mungkin nie la orang kate setiap kebahagiaan akan tiba jugak kesedihan. . 
memang tu dugaan. . 
macam tu jugak dalam relation kite. . 
akan tiba suka da duka. .
duka yang aku cipta sendiri dalam relation aku & si dia. . 
kenapa mesti aku punca?
entah mane silap nye aku sendiri ta pasti. . 


dalam kesedihan aku layan blog kawan aku yang pon baru je putus. . 
aku sendiri nges., . 
aku ta nak benda yang sama jadi kat aku. . 
bia la kebahagian kami nie sampai ke akhir hayat , 
dunia & akhirat. . 
semoga hubungan sedia ada akan kamni perkukuh kan dengan ikatan perkahwinan.
amin. . 
harapan kami bia kami terus bahagia. . 

mana ada ombak yang ta bergelora , pantai ta di landa ombak. .
aku sayang sangat kat dia. . 
tapi aku ta bole nak halang kalau sayang aku lebih kat Allah..
awak pon kene terima kalo kita ta de jodo. . 
semua tu kerja tuhan. . 
kita ada perancangan, Allah pon ada perancangan jugak,. .
tapi perancangan Allah lebih sempurna. . 

Ustazah aku cakap , mase janin kite berusia 4 bulan, mase tu Allah da tulis ,
jodoh , kematian & segala nya. . 
SUBHANALLAH. . 
semoga perjalanan hidup kita lebih baek dari seblum nya. . 
amin. . 

kehidupan di dunia hanya sementara. . 
semoga kami terus bahagia. . 
aku sekarang malas nak gadoh-gadoh. . 
sebab aku sayang dia. . 
biar hati aku tenang ntuk blaja jadi seorang yang tenang. . 




memenatkan. .


bismillahirahmanirahim. . 
hye. . 

entry kali nie aku nak create pe erk?
huh. . ! minggu yang sangat penat + sakit hati. . 
sebab ape?
sebab penat banyak asgment yang nak kene hadap . . kire oke la sebab by group. .
yang sakit hati bile de ahli group yang ta bagi kerjasama. .
kalo setakat ta bagi kerja sama tapi tunjuk muka maybe boleh accept lagi. .
nie boleyh kua dengan balak sekali. . sakit betol hati. . 
nak bagi name kat lecture ta sampai hati. . 
tapi kalau dah melampau sangat ,sape pon sakit hati kan. . 

tekanan . . 


nasib la yang lain ta macam tuh. . tekanan dengan orang macam tuh. . sabar je yang mampu. . 
lantak la dia. . HAISH. . !
tu je la. .minggu nie ta balik nak siap kan asinggment. . 
hope bole la siap kan cepat2. . 


Sunday, 4 December 2011

♥ sungai tekala

♥ sChA_eyDa ♥

BISMILLAHIRRAHMANIRAHIM. . 
HYE. . 
 
hari nie aku nak cite yang semalam aku pegi jom heboh kat BUKIT JALIL. . pergh. . ! macam biasa la kan penangan JOM HEBOH punya HURMM dye. . sesak bukan main lagi. . keadaan yang sungguh membosankan kepala aku. . tapi tahap kesabaran nasib tinggi mase tu. .  sesak pon kasi redah saja lah.  . hm, panas yang sangat terik . . susah kan. . hujan pon masalah, panas pon masalah. . manusia. . ta pernah bersyukur kan. .  teros balik je pas tengok hari da gelap nak hujan la kan. . dah la parking jauh plak tuh.  . banyak betol merungut. . syukur la SYIEDA oiii. . ! nasib ade orang nak bawak . . kalo ta dok je la kat rumah. . 

balik je dari jalan-jalan. . aku kemas-kemas kan barang aku. . then mR SyieDa mintak tolong wat kan begedil tok dye. . so buat kan je la. . heee kate nye nak makan masakan aku wat. . padahal dah selalu je dye makan. .  

sungai tekala. . (ahad) 


welcome to Sungai Tekala, Semenyih. .
cantik ta?



cantik an ciptaan Allah. . SubhanaAllah. . 

moh ler kite tgk gambar yang sempat aku snap dengan dorang. .
aku bagi tajok semua picture nie. . 
"BILA MAT TERAP DAPAT MANDI SUNGAI"
nie la jadi nye. 



dengan yang tersayang. . haha kebetulan pulak kaler baju hampir sama. . kate pon couple kan. . hek8


ta de keje. . senior membuli junior..HAISH. . !


muka-muka ta bersalah mereka. . 

ta taw ape yang cuba mereka lakukan.. 


model of the year. . 


ngada kan. . yela senior sayang junior. . 

kat sini je la aku nak create tok entry kali nie. . nak get ready. . nak balik hostel..malas nye. . 

Thursday, 1 December 2011

♥ berangan kejap !


BISMILLAHIRAHMANIRAHIM. . 

HYE. . 

tadi baru je aku tengok rancangan realiti kat astro Oasis (106) Ustazah Pilihan 2011. . aku nak kata selalu tengok tuh ta de la kan. . sebab nye aku kan kat ostel. . mane ade chanel tuh. . ta best kan ade astro tp ta de family chanel. . tp kalo ada skali pon bukan aku nak turun. . mesti orang tu nak tgk cte nie. . org ni nak tgk cte tu. .  tapi bukan tu yang aku nak story. . 

aku suka tengok cerita macam nie. . sebab byk unsur2 dakwah. . at least dpt la jugak kan tambah ilmu sikit kan. .  haha bukan la aku nak kata aku nie alim.  .tapi memang benda-benda macam tuh boleh didik jiwa kita kan. . aku pon kekadang tuh nak jugak jadi pendakwah macam ustazah-ustazah tuh. . tapi ilmu aku still ta kontrit & utuh lagi macam mereka. . aku manusia yang ta penah lari dari buat kesilapan. . alpa dalam kesenangan hidup. .  hamba yang kerdil. . 
tapi kadang tuh seronok sangat kan jadi seseorang yang boleh berdakwah menegak kan agama islam. . bangun kan semangat anak bangsa kita sekarang. . seronok. . ! i like it. . !


tapi yang best nye aku dapat tgk ustazah pilihan final. . alhamdulillah. . isu terakhir dowg bincang kan hal perkahwinan di selatan THAILAND. .means ?? kawen tanpa pengetahuan isteri pertama la kan. . macam2. . dunia-dunia. . 



"YA ALLAH , jadikan aku wanita yang solehah..yang baik di antara yang terbaik..dan kurniakan aku pendamping yang baik..dalam mendapatkan sesuatu terbaik dariMu..Amin" 


 alhadulillah. . tamat da Ustazah Pilihan. . Ustazah Firuz juara. . :) 
2nd : Ustazah Hidayah
ke 3 : Ustazah Siti
ke 4 : Ustazah Fira

tahniah. .!

semoga kalian menjadi pendakwah yang berjaya & terros berjaya untuk memperjuangkan martabat islam. . alhamdulillah. .