I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 30 January 2012

selamat semua nya.

 
hye.
selamat pagi semua. .
kowang nak tahu satu benda ta ?
hari aku ade exam praktikal .
alhamdulillah .
syukur .
aku da lepas buat exam tu .
tapi still tetakut jugak . sebab banyak sangat degupan jantung nie . seram seyh . ! ade 5 stesyen .
tapi alhamdulillah again sebab ape yang aku study masok .
sekarang tawakal je larh . ape pon serah pada Allah .
usaha dah , doa pon dah , so segala-galanya berserah je larh .
hope lulus larh . da serik nak repeat .
esok cuti public holiday wilayah .
khamis naek exam teri plak .
1st paper sosiologi.
2nd paper jumaat pengajian islam .
 
study .
tapi hari nie aku dapat berita sedih .
 nak taw ta ape dia?
voucer aku ta dapat ambik. da ade orang lain yang amik . sape la yang hati busuk sangat kan. ta halal amik orang lain punya. sedih larh . tapi pihak kolej cakap dowang akan usaha kan jugak . tapi maybe aku dapat lambat la sikit dari dorang-dorang tuh . huhu ntah la . ade jugak manusia macam tu kan . biarkan la . tapi...aku still nak jugak voucer tu before 6 feb nie . sebab nye aku nak pergi jugak shopng buku-buku kat PWTC . diskaun 70% taw .\meyh la korang datang reramai .sesame kite memeriahkan PWTC .
 tapi jangan habiskan taw semua buku . haha
 
sekarang nie masalah PTPTN aku pulak .
ape ?
jangan cakap korang ta taw ape tu PTPTN kalo kowang students oke .
da la kene buat baru akaun PTPTN , pas tu no pin pulak ta de. nak kene beli baru jugak . saba je la . hope ade hikmah disebalik dugaan nie . tapi , aku da mintak tolong abah beli kan jugak .
ntah la . pening kepala nie .
tapi sebab nak belajar kene jugak la buat & usaha kan jugak .
 
k la aku nak out da nie sebab nye pakai komputer kolej .
hati ta tenang selagi ta selesai masalah .
adoii . . !
bersabar lah wahai syahida . !
 

Thursday, 26 January 2012

minda merewang .


selamat petang semua . 
haha 
online kejap . pinjam lappy member .
kejap je . dalam 2 jam macam tu la .
haha nie jejari ta berape nak runcing pulak start coret entry baru. 
ta taw pukul bape pulak nak habis kan .
ta pe la .

hari nie nak create entry ,
menghitung hari nak cuti again , again & again .
 padahal baru je balik dari cuti raye cina .
cube kowang imagine kan . cuti sampai selase .
 buat perangai lame balik pepagi buta pukul 6 pagi kat hostel hari rabu. 
yela mentang - mentang la kerja syif petang kan .
haha 
alaaaa . . 
bukan sengaja pon .
malas nak balik awal la . haha
so , hari nie baru hari khamis .
tapi da kalut nak balik esok (jumaat)
haha
nampak ta gedik kat situ .
kowang yang study jauh - jauh tu jangan la marah ea sebab aku everyweek "home sweet home"
haha tu la gelaran aku kat sini .
baru je masok kelas isnin .
da terfikir bile la nak hari jumaat .
haha
suke3 . seronok life as a student nie . .
free je kan . .
angan - angan masih terbayang je kat kepale otak nie . 
padahal next week nak OSCE + final exam= kacau bilau  . 
semua orang da serabut . aku je fikir nak balik je .
dengan study nye pon belom kan .
memang bagus anak Tuan Jasmin nie . 
untung taw dapat aku sebab kuat kelentong .
oppsss  ....! kantoii pulok .
cuti - cuti da set dalam kepale otak da bile nak cuti . bagos ta ? 
haha 
cuti je aku ingat .
nak tengok ta deria ingatan aku untuk ingat cuti - cuti yang penting yang bole aku balik umah aku .

31/1 - OSCE
1/2 - Hari Wilayah .
2 & 3/2 - Final Exam
4/2 - sabtu 
5/2 - Maulidur Rasul (ahad)
6/2 - kompom cuti punya la .
7/2 - thaipusam.
8/2 - SEMESTER 3 . .!

ohhh ! yang last tu macam ta percaya kan . .
aku da naek sem 3 . haha
berangan lagi ..
senior kowt ! banggaa . ! 
ingat nak raging junior je . !

subjek makin hard . ! 
makin pecah otak . 
yang ta tahan  *Anatomy & physiology* again . .
tapi seronok .
kene push sikit la kan . . 
insyaAllah bole . . 
 

Friday, 20 January 2012

so sad .


20 JANUARI 2012 . .

pukul 8 pagi , aku di kejutkan dengan berita yang ssangat mengejutkan .
mase tu tengah syok di ulit mimpi .
tetibe Farahana call. . 

fara : kak , mase org hantar borang baitulmal . cik emi de bgtaw berita sdeyh . .
aku : ape dia . (ngah mamai)
farah : syamil da ninggal .
aku : innalillah . .( tros segar )

rakan seperjuangan untuk janji menjadi seorang staf nurse. . 
belajar bersama di PICOMS .
intake julai 2011. . 
 telah kembali ke rahmatullah .
akibat komplikasi pada paru-paru arwah .
CI (clinical instructor) cakap terlalu banyak cecair *air & nanah* dalam paru-paru arwah.
menyebabkan arwah susah bernafas. . 
*yang aku tahu la*

arwah menghembus kan nafas pada jam 0630 pagi .
alhamdulillah . pada hari yang mulia Jumaat .

***
last aku tgk arwah .
arwah terlalu letih . 
muka penat je. .
tapi masih mampu untuk tersenyum .
 arwah tunjuk luka pembedahan kat kami .
dye cakap ,
"jangan la ramai-ramai tengok . malu "

ya Allah . terima kasih sebab Engkau pinjam kami seorang sahabat yang kuat & tabah menghadapi ujian Mu .
walaupun sekejap Engkau pinjamkan . 
tetapi ia cukup bermakna buat kami .
tapi Engkau lebih menyanyangi arwah .
kami redha ya Allah .
sebab yang hidup pasri mati .
itu janji yang pasti .

sewaktu janin berusia 4 bulan telah tercatit ,
ajal , maut , pertemuan , jodoh .

walau aku ta kenal sangat degan arwah .
tapi yang pasti kami sayang semua kawan-kawan seperjuangan kami .

semoga arwah di tempat kan dikalangan orang-orang yang beriman .
Al-Fatehah.

kenangan bersama Mu walaupun seketika ta kan kami lupakan .

we gonna miss u Mohd Zainazrin Syamil B. Zainoddin 
sahabat 
♥ Picoms ♥


andai ku tahu :(




Andai ku tahu….


Kapan tiba ajalku…


Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku…




Andai ku tahu…


Kapan tiba masaku…


Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku…


Aku takut akan semua dosa dosaku…


Aku takut dosa yg terus membayangiku…




Andai ku tahu…


Malaikatmu kan menjemputku…


Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…


Aku takut akan semua dosa dosaku…


Aku takut dosa yg terus membayangiku…




Ampuni aku dari segala dosa dosaku…


Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…


Aku manusia yang takut neraka…


Namun aku juga tak pantas disurga…




Andai ku tahu….


Kapan tiba ajalku…


Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…


Aku takut akan semua dosa dosaku…


Aku takut dosa yg terus membayangiku…


Ampuni aku dari segala dosa dosaku…


Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…Save as Draft








Tuesday, 3 January 2012

tabah kan hati. . !

 
hye korang. .
hari nie aku buat kali pertama create blog kat kolej. .
bagus ta perangai aku. .
 
masa praktikal pegi kolej. .
sebab ape.?
tuuutttt. . !
rahsia kami bersama.. .
biar kan je. .
tapi nie akan jadi pengajaran untuk kami semua. .
kita bukan la sesape. .
andai Allah menghendaki nya kita kene terima seadanya. .
semoga Allah tabah kan hati-hati kami nie. .
 
 
D : Doa
U : Usaha
I : Ikhtiar
T : Tawakal
 
 
nampak ta tali nie?
macam mane kita nak bukak bagi tali nie elok ta berbelit macam nie?
hah?
kita akan usaha jugak sampai dapat kan. .
tapi kalau kita gagal. .
ia ta bermakna kita gagal selama nye kan..
so usaha kene di pertingkat kan lagi. .
macam tu la kehidupan kami as as student. .
ade kate susah. .
ade orang kate senang. .
 terpulang pada diri individu tu la. .
tapi sebenar nya. .
hakikat jugak. .
life as a student amat-amat la seronok. .
sebab?
kerja senang je. .
perah otak untuk study je. .
ta payah nak fikir lebih-lebih pon. .
best kan?
nak ape semua parents bagi. .
haha
 
*niat ta baek. . jgn ikut taw*
 
so hargai mase student nanti. .
percaya la. .
haha
eceh. . ! cerita macam dah keje kan. .
just kongsi pengalaman. .
hidup kita nie kadang kita naik , kadang kita akan jatuh. .
macam roda la kan. .
so jangan mudah mengalah/melatah kalo mase kita ade kat bawah. .
lumrah kehidupan. .
kalau kat atas je macam mane nak rase nikmat pengalaman kan. ?
renung-renungkan la. .
jadi la insan yang berguna . .
 
 
gud luck to all my fwen kat PICOMS. .
nursing jul/11. .
sayang korang semua. .
 

Sunday, 1 January 2012

Awwakkk :)


YA ALLAH. . 
Engkau kuatkan & tabahkan la hati hambaMu yang lemah ini. . 
agar dapat menghadapi hari-hari mendatang tanpa dye ya Allah. . 

Hidup tanpa awak di sisi saya. . 
S.U.N.Y.I


dulu kita macam nie kan. . 
sekarang?? 
da ta de da kan. . 


rindu kat awak. . 
selalu nye sabtu & ahad awak selalu je ajak keluar. . 
sampai merajuk saya ta nak keluar dngan awak kan..
awak ingat lagi tak??
kalau keluar mesti benda yang sama awak ajak. . 
tengok wayang. . makan. . 
benda yang wajib. . 
mana la saya ta chubby + tomey cam nie. .
haha thanks awak. . 
ceria kan hidup saya. . 

seronok je. . 
tapi kan. . saya suke marah awak kan. . 
kesian kat awak. . 
sorry. . 
lepas nie da ta de orang saya nak marah-marah. . 
nak luahkan perasaan marah, ta puas hati saya. . 
saya kene pendam sorang-sorang da. . 
lepas nie, saya pegi mane-mane pon da ta de teman saya da. . 
tepon saya pon ta kerap bunyi cam dulu da. . 

saya nak lupakan awak macam mane. . 
teddy awak bagi banyak sangat. . 
kat bilik saya ada, kat hostel saya pon ade. . 
gambar awak bersepah kat katil saya. . 
saya ta nak cabut. . 
tapi saya nak lupa kan awak. . 


susah kan. . 
saya ingat lagi. . 
mula-mula awak ta pandai beli hadiah . . 
mane saya tahu. . ?
barang awak bagi banyak tanda yang awak macam ta penah bercinta. . 
sedeyh kan. . 
haha
jahat nye saya gelak kat awak. . 
tapi lame-lame awak da makin pandai & nakal . . 
comey-comey je hadiah awak bagi. . 
saya suka sangat. . 
sayang nak guna. . 
takut rosak + berhabuk = L.O.V.e

awak selalu tunai kan apa yang saya nak kan. . 
walau susah cam mane pon. . 
awak akan usaha jugak. . 
tapi tu dulu. . 
sekarang nie , saya kene usaha sendiri. . 
 
bye-bye DAK NAKAL. . ! 

*tInGgaL kEnAnGaN*
miss U dAmN mUch. .