I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 3 January 2012

tabah kan hati. . !

 
hye korang. .
hari nie aku buat kali pertama create blog kat kolej. .
bagus ta perangai aku. .
 
masa praktikal pegi kolej. .
sebab ape.?
tuuutttt. . !
rahsia kami bersama.. .
biar kan je. .
tapi nie akan jadi pengajaran untuk kami semua. .
kita bukan la sesape. .
andai Allah menghendaki nya kita kene terima seadanya. .
semoga Allah tabah kan hati-hati kami nie. .
 
 
D : Doa
U : Usaha
I : Ikhtiar
T : Tawakal
 
 
nampak ta tali nie?
macam mane kita nak bukak bagi tali nie elok ta berbelit macam nie?
hah?
kita akan usaha jugak sampai dapat kan. .
tapi kalau kita gagal. .
ia ta bermakna kita gagal selama nye kan..
so usaha kene di pertingkat kan lagi. .
macam tu la kehidupan kami as as student. .
ade kate susah. .
ade orang kate senang. .
 terpulang pada diri individu tu la. .
tapi sebenar nya. .
hakikat jugak. .
life as a student amat-amat la seronok. .
sebab?
kerja senang je. .
perah otak untuk study je. .
ta payah nak fikir lebih-lebih pon. .
best kan?
nak ape semua parents bagi. .
haha
 
*niat ta baek. . jgn ikut taw*
 
so hargai mase student nanti. .
percaya la. .
haha
eceh. . ! cerita macam dah keje kan. .
just kongsi pengalaman. .
hidup kita nie kadang kita naik , kadang kita akan jatuh. .
macam roda la kan. .
so jangan mudah mengalah/melatah kalo mase kita ade kat bawah. .
lumrah kehidupan. .
kalau kat atas je macam mane nak rase nikmat pengalaman kan. ?
renung-renungkan la. .
jadi la insan yang berguna . .
 
 
gud luck to all my fwen kat PICOMS. .
nursing jul/11. .
sayang korang semua. .
 

No comments:

Post a Comment

hye ! dah bace sila lah tinggal komen yep . !