I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 31 March 2012

adeq aku !



salam sejahtera .
baru-baru nie kan result sPM da kua kan .
adek aku salah seorang candidate SPM 2011 .
syukur berkat usaha dye dapat 5A .

sekarang dye ngah menyibok kan diri dye untuk pilih IPT yang dye nak . 
1st pilihan abah , UPNM. wah ! impian ku dulu kowt ~ 
tapi da terbenam macam tu je . ngee
kalau adek dapat yang tu memang best !
bakal pegawai kowt !
bangga seyh !
dye ade cita-cita dye sendiri . dye nak jadi forensik student .
tapi kalo masok UPNM kompom-kompom dye da de keje kalo kua nanti kan.
sekarang bukan mase nak memilih kursus ape dye minat .
mase depan, kerja & kos sara hidup yang penting .
ta payah nak memilih sangat & bangga sangat kalo dpt IPT tu . 
belajar tinggi-tinggi keluar kursus yang kamo amek tu boleh jamin kerja?
fikir la wahai adek-adek .

zaman melineum nie semua nya pakai duit .
ta de duit orang ta pandang kau .
even masok toilet pon kene cas kan . ? 
fikir la ye .
jangan menyesal di kemudian hari .
ta rugi belajar kat ,mana-mane .
setiap manusia ade pilihan sendiri ..
baik dan buruk je sekarang nie yang penting .
sendiri buad sendiri tanggung oke .

GOOD LUCK untuk adik-adik ku semua .
:)



chaiyok !


lame nye ta post entry baru kan . ! 
da agak berhabuk da . fuhhh !
fungus-fungus pon da bole hidup. sebab lama ta bukak kan.
macam biasa la , life as a students .
mana la nak menyempat bukak & create entry baru nie.
tapi mukabuku selalu la kan .
haha

*** 
hari nie aku nak story yang aku baru je habis midterm exam .
agak susah . sebab kurang nye usaha kan .
lepas nie nak get ready untuk posting/praktikal pulak.
untuk sem nie agak berat jugak .
sebab nye terlalu banyak benda nak kene buad dalam satu masa tu. 
so kuat kan mental , fizikal la nampak nye . 
saba je la kan . benda-benda nie yang mengajar erti kesabaran dalam hidup manusia . 
think positif dalam ape jua yang kita lakukan . 
ikhlas kita wat , insyaAllah semuanye akan dipermudahkan .
.....

selama dua bulan menempuh alam praktikal,
kemudian FINAL exam .
terus masok sem 4 & 5 .
senior seyh ! 
ta penting tu semua . yang penting study . semakin tinngi sem semakin berat subject dye . haha hipotesis untuk students nurse cm kami . haha
...