I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 10 July 2012

sakit itu datang dari Allah



BISMILLAHIRAHMANIRAHIM .

agak-agak bape lame dah aku tak create entry baru erk ? ade 4 bulan ta ??
nak tahu nape aku tanya cam tu ??
sebab tadi sign in je email , 
terkejut tengok dah laen berbeno . 
nie nak taip entry baru p0n rase kekok sangat .

***

atas tu baru mukadimah nye . ! 

05.07.12
(Khamis)

nie nak habaq mai . khamis lepas aku pegi HKL ( Hospital Kuala Lumpur ) ambil ubat atas nasihat lecture aku . Puan suroh aku ambek antibiotik . tapi aku mintak kat Dr tu ta bagi p0n . Dia boleh kate "nak buad ape antibiotik , virus je " mase aku mintak dye prescripe kan ubat . Aku nie ikut je lha . Dia yang Dr kan . Konon nye betol lha semua nya . Oke lha . 
Balik asrama jalan kaki . Mase tu da mendung nak hujan , dalam hati mintak-mintak lha hujan lepas kteorang sampai kat hostel . Alhamdulillah , syukur . Doa orang sakit nie termakbul . Sampai je hostel hujan rahmat turun dengan lebat nye .

(lebih kurang lha ubat aku )
ubat batuk , antibiotik , selsema , reduce bengkak .
07.07.12

(Jumaat)

Rezeki orang sakit , member aku sorang nie baek hati belanja aku makan Mc'D kat The Mall . Dalam ta larat pon pegi jugak , sebab semua pegi nanti aku sorang je tinggal kat kolej . Mase nie dah mula batuk , selsema , bersin dah . Tetap gagah kan jugak pegi kolej , ye la petang tu nak balik umah da kan .
Actually , dah rase bengkak hari rabu lagi .
petang masok kelas puan Sharifah . 
tengah syok belajar , puan touch bab begok a.k.a MUMPs semua dak kelas tengok & gelak kat aku . 

puan :: kenape ? kamu kene mumps ke ?
aku :: a'ah (dengan nada rock)
puan :: abis nape kamu dalam kelas nie ??
aku :: blurrr ..
puan :: kamu pegi klinik skrg . pegi HEP mintak GL . 
aku : Haish !
puan :: ta de , ta de . kamu sepatutnye kene isolation ( pengasingan) .
aku :: aik . !
*mase nie dak2 semua da pandang aku . cuak seyh !*
puan :: mups nie bole buad kaum laki mandul . 
aku :: ***seriusly ??


Dengan terpakse aku keluar pegi tingkat 7 amek GL. pegi klinik PUSRAWI . haish . ! melayang lagi PTPTN  aku . hAhA 
no giliran 64 . sikit punya lama nak tunggu . Malas betol , da lha jam da nak pukul 4 . sabar je lha aku kan . terpakse jalan kaki . huhu DR nak bagi aku mC seminggu . gler ke hape . memang aku nak cuti lelame nie Buad muka kesian dR bagi 3 hari  (09.07 - 11.07.12 ). hehe
jumpa sorang tanya , penat dah nak jawab . 



kesudahan aku bosan ta taw nak kate dah dok kat umah . kompom subjek banyak ketinggalan . 

No comments:

Post a Comment

hye ! dah bace sila lah tinggal komen yep . !