I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 23 July 2012

hospital



Assalamualaikum..
Bismillahirahmanirahim..

Seramkan dengan tittle tu..
Tapi untuk budak-budakje..
ingat hospital tu untuk orang sakit je ke?
Orang yang sihat walafiat pon ade je stay kat hospital..
nak tenang kan hati..

*** 
aku & hospital..
Allah uji hamba-Nya dengan pelbagai dugaan.
Ciptaan Allah semua sempurna...

Hati perempuan seusia aku rapuh ,  bile setiap pandangan aku mintak untuk masalah aku.
Luluh..Akan wujud ke lelaki nak jadi imam buat perempuan  yang ta sempurna &  ta cukup sifatnya?
Allah sekali lagi menguji hamba-Nya ..


boleh ke aku hidup bahagia?

Mama,Abah & adik-beradik adalah kekuatan aku..
Mereka adalah sumber kekuatan aku..
Syukur Ya Allah, Engkau kurniakan aku sebuah keluarga yang cukup baik.

mam & abah jangan risau ea kalau tak de lelaki yang sudi jadi imam & menantu mama ,abah k. Akak tetap akan jadi terbaik. Mama & abah kene terima taw akak bukan anak perempuan yang ta sempurna..
Allah tengah uji kakak dengan penyakit nie.


cukup mama abah  jadi pelindung untuk kakak k. Akak janji akan jadi yang terbaek .
Setiap penyakit akan ade ubatnye. Sakit p0n  nak hapuskan dosa akak.
Mama pon penah cakap, biar sakit kan dunia jangan sakit kat akhirat kan.?
Ade oang yang lebih sakit dari kakak . 
Dorang tabah je..


***
# Buat Awak #

saya harap awak bace entry paling peenting nie.
Saya talayak untuk awak.
Kesihatan saya ta izinkan kite untuk teruskan ukhwah nie.
Awak , tetap antara kekuatan saya.
Awak kuat , saya jugak akan terus kuat.
semoga awak bahagia k.
Saya tanak airmata awak menyembah bumi sebab  saya.
maafkan saya .


saya ta bole nak manja dengan awak macam dulu lagi.

Saya akan rindu semua saat beersama dengan awak..

Andai dah tertulis di Luhmahfuz awak jodoh saya , insyaAllah, sejauh mane p0n kite tetap akan bersama. Jika bukan jodoh kite dekat macamana pon, pasti akan ade barrier antara kite untuk memisahkan kite.

Warkahku Buat Kalian . !



Sunday, 22 July 2012

maaf ..





bismillahirahmanirahhim..

salam Ramadhan semua..
da  masuk hari ke-3 Ramadhan..
semoga dipermudahkan segala urusan.

masalah ta penah lari dari  kehidupan manusia..
Dugaan...

Akuhanyamanusia yang lemah. Tak de pape .Semua hanya pinjaman dri Allah semata-mata.
syukur ya Allah . hari nie Engkau Masih izinkan aku untuk terus bernafas dimuka bumi Engkau yang semakin dimamah usia. 
Aku ...
Hanya seorang wanita. Bukan bermakna aku lemah.
mungkin bukan jodoh aku & kau.
kita manusia hanya mampu merancang, Allah yang tentu kan..


semoga awak bahagia..:) 

Dulu kite rancang macam-macam kan.
semua bahagia . 
tapi...tu dulu..sekarang kite da ta sehaluan lagi.
Maaf kan saya sebab ta mampu jadi yang sempurna untuk awak.
juga yang terbaek.


saya bukan yang sempurna.
Allah bagi saya dugaan sikit je. Tapi biar lha saya je yang tanggung.
Biarkan awak teros bahagia..



Tuesday, 10 July 2012

sakit itu datang dari Allah



BISMILLAHIRAHMANIRAHIM .

agak-agak bape lame dah aku tak create entry baru erk ? ade 4 bulan ta ??
nak tahu nape aku tanya cam tu ??
sebab tadi sign in je email , 
terkejut tengok dah laen berbeno . 
nie nak taip entry baru p0n rase kekok sangat .

***

atas tu baru mukadimah nye . ! 

05.07.12
(Khamis)

nie nak habaq mai . khamis lepas aku pegi HKL ( Hospital Kuala Lumpur ) ambil ubat atas nasihat lecture aku . Puan suroh aku ambek antibiotik . tapi aku mintak kat Dr tu ta bagi p0n . Dia boleh kate "nak buad ape antibiotik , virus je " mase aku mintak dye prescripe kan ubat . Aku nie ikut je lha . Dia yang Dr kan . Konon nye betol lha semua nya . Oke lha . 
Balik asrama jalan kaki . Mase tu da mendung nak hujan , dalam hati mintak-mintak lha hujan lepas kteorang sampai kat hostel . Alhamdulillah , syukur . Doa orang sakit nie termakbul . Sampai je hostel hujan rahmat turun dengan lebat nye .

(lebih kurang lha ubat aku )
ubat batuk , antibiotik , selsema , reduce bengkak .
07.07.12

(Jumaat)

Rezeki orang sakit , member aku sorang nie baek hati belanja aku makan Mc'D kat The Mall . Dalam ta larat pon pegi jugak , sebab semua pegi nanti aku sorang je tinggal kat kolej . Mase nie dah mula batuk , selsema , bersin dah . Tetap gagah kan jugak pegi kolej , ye la petang tu nak balik umah da kan .
Actually , dah rase bengkak hari rabu lagi .
petang masok kelas puan Sharifah . 
tengah syok belajar , puan touch bab begok a.k.a MUMPs semua dak kelas tengok & gelak kat aku . 

puan :: kenape ? kamu kene mumps ke ?
aku :: a'ah (dengan nada rock)
puan :: abis nape kamu dalam kelas nie ??
aku :: blurrr ..
puan :: kamu pegi klinik skrg . pegi HEP mintak GL . 
aku : Haish !
puan :: ta de , ta de . kamu sepatutnye kene isolation ( pengasingan) .
aku :: aik . !
*mase nie dak2 semua da pandang aku . cuak seyh !*
puan :: mups nie bole buad kaum laki mandul . 
aku :: ***seriusly ??


Dengan terpakse aku keluar pegi tingkat 7 amek GL. pegi klinik PUSRAWI . haish . ! melayang lagi PTPTN  aku . hAhA 
no giliran 64 . sikit punya lama nak tunggu . Malas betol , da lha jam da nak pukul 4 . sabar je lha aku kan . terpakse jalan kaki . huhu DR nak bagi aku mC seminggu . gler ke hape . memang aku nak cuti lelame nie Buad muka kesian dR bagi 3 hari  (09.07 - 11.07.12 ). hehe
jumpa sorang tanya , penat dah nak jawab . 



kesudahan aku bosan ta taw nak kate dah dok kat umah . kompom subjek banyak ketinggalan .